„Ne legyünk következmények nélküli ország” – petíciót indítottak a svájci farkast kilövő vadász bebörtönzéséért

Már több mint tizenötezren aláírták.

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 20:37
Close,Up,Portrait,Of,A,Grey,Wolf,(canis,Lupus),Also
690889336 Fotó: PatrickLauzon photographe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtökön indult petíciót péntek estére már több mint tizenötezren aláírták. A Svájcból elindult, nyomkövetőt viselő szürke farkas már hónapok óta úton volt, több országot is átszelt mire Magyarországra jutott. Az állat már több mint két hónapja volt az ország területén, amikor a Borsod vármegyei Hidasnémetinél kilőtte egy vadász, aki kóbor kutyának nézte. Az AcNews információi szerint amikor rájött, mekkora hibát követett el, levette az állatról a jeladót és azt a Hernád folyóba dobta. Lebukásához az vezethetett, hogy ezt követően még el is dicsekedett a társainak tettével.  

Az állat lelövéséért megtorlást követelők azt írják a petíciós portálon: „ne legyünk következmények nélküli ország. Az az ember, aki egy nemzetközi figyelem által követett, minden országban fokozottan védett, többezer kilométert bejárt nagyszerű állatot tudatosan elpusztít, ne úszhassa meg büntetlenül”.

„A büntetése legyen intő példa mindenki másnak is, aki védett és fokozottan védett állatokat gyilkol”

– írják. A petícióval azt akarják elérni, mint írják, hogy az eljárásban résztvevő és majd ítéletet hozó hatóságtól és bíróságtól, hogy a tettes kapja meg a kiszabható maximális büntetést, amely ténylegesen letöltendő börtönbüntetés legyen. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, arról, hogy az Országos Magyar Vadászkamara a leghatározottabban elítélte a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el. Közölték azt is, hogy a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.