Megszólalt a vadászkamara a kilőtt farkas ügyében

Saját hatáskörben is intézkednek, ha bebizonyosodik a gyanú.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 15:53
Close,Up,Portrait,Of,A,Grey,Wolf,(canis,Lupus),Also
690889336 Fotó: PatrickLauzon photographe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el – fogalmazott az Országos Magyar Vadászkamara állásfoglalásában.

Közölték azt is, hogy a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről.

„Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést” – írták, majd hozzáfűzték, hogy az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett ez esetben is érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.