Nem hagyják, hogy megússza a gyújtogatást a pécsi nyugdíjas, akit ki akartak lakoltatni

Felgyújtotta a lakást, mert nem akart elköltözni.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 04. 11. 11:44
Fire,Burning,On,Matchstick.,Isolated,On,Black,Background.
1023343501 Fotó: Woodpond
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, akit, miután ki akartak lakoltatni albérletéből, azt felgyújtotta. A vádirati tényállás szerint a 85 éves férfi a feleségével albérlőként lakott egy pécsi családi házban. Miután az ingatlant 2019-ben megvásárolta az új tulajdonos, többször felszólította a házaspárt, hogy hagyják el az ingatlant, de ők nem voltak hajlandók erre. 

A sértett ezért 2022 októberében végrehajtási eljárás keretében végrehajtóval együtt megjelent a háznál, ekkor azonban a pár néhány nap haladékot kért azzal, hogy az ingatlant legkésőbb október 10. napjáig elhagyják. 

A vádlott nehezményezte, hogy az ingatlant el kell hagyniuk, ezért úgy döntött, hogy bosszúból felgyújtja a házat.

A kiköltözés napjának reggelén a lakásból összepakoltak, majd a feleség beült az autóba indulás előtt. Ekkor a férfi a családi házban az ingatlan középső szintjének helyiségeit, berendezési tárgyait benzinnel lelocsolta, majd gyufával meggyújtotta. A keletkezett benzingőz rögtön berobbant és az ingatlan középső szintjén jelentős károkat okozott, de a történetnek itt még nincs vége, ugyanis a vádlott a feleségével – aki nem tudott a férje tervéről – öngyilkossági szándékkal Pécs határába ment, ahol mindketten gyógyszereket vettek be. 

Azonban időközben eltűnés miatt körözni kezdték őket, és így élve megtalálták a házaspárt.

A rongálással a férfi több mint 31 millió forint kárt okozott. A vádlott cselekménye a jelentős kárt okozó rongálás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés – fogalmazott közleményében az ügyészség. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.