időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Nem hagyják, hogy megússza a gyújtogatást a pécsi nyugdíjas, akit ki akartak lakoltatni

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2023.04.11. 11:44 2023.04.11. 11:52
Nem hagyják, hogy megússza a gyújtogatást a pécsi nyugdíjas, akit ki akartak lakoltatni

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, akit, miután ki akartak lakoltatni albérletéből, azt felgyújtotta. A vádirati tényállás szerint a 85 éves férfi a feleségével albérlőként lakott egy pécsi családi házban. Miután az ingatlant 2019-ben megvásárolta az új tulajdonos, többször felszólította a házaspárt, hogy hagyják el az ingatlant, de ők nem voltak hajlandók erre. 

A sértett ezért 2022 októberében végrehajtási eljárás keretében végrehajtóval együtt megjelent a háznál, ekkor azonban a pár néhány nap haladékot kért azzal, hogy az ingatlant legkésőbb október 10. napjáig elhagyják. 

A vádlott nehezményezte, hogy az ingatlant el kell hagyniuk, ezért úgy döntött, hogy bosszúból felgyújtja a házat.

A kiköltözés napjának reggelén a lakásból összepakoltak, majd a feleség beült az autóba indulás előtt. Ekkor a férfi a családi házban az ingatlan középső szintjének helyiségeit, berendezési tárgyait benzinnel lelocsolta, majd gyufával meggyújtotta. A keletkezett benzingőz rögtön berobbant és az ingatlan középső szintjén jelentős károkat okozott, de a történetnek itt még nincs vége, ugyanis a vádlott a feleségével – aki nem tudott a férje tervéről – öngyilkossági szándékkal Pécs határába ment, ahol mindketten gyógyszereket vettek be. 

Azonban időközben eltűnés miatt körözni kezdték őket, és így élve megtalálták a házaspárt.

A rongálással a férfi több mint 31 millió forint kárt okozott. A vádlott cselekménye a jelentős kárt okozó rongálás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés – fogalmazott közleményében az ügyészség. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.