időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Egy épülő abortuszklinikán történt gyújtogatás miatt tartóztattak le egy nőt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.23. 07:25 2023.03.23. 08:11
Egy épülő abortuszklinikán történt gyújtogatás miatt tartóztattak le egy nőt

Letartóztattak egy nőt az egyesült államokbeli Wyomingban, mert azzal vádolják, hogy felgyújtott egy épületet, amelyben azzal a céllal folyt felújítás, hogy az állam egyetlen abortuszklinikáját működtessék benne – közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.

A gyújtogatás néhány órával azt követően történt, hogy egy bíró ideiglenesen megakadályozta a pár nappal korábban életbe lépett abortusztilalmat.

A 22 éves Lorna Roxanne Greent kedden tartóztatta le a casperi rendőrség, a szövetségi nyomozóiroda (FBI) és az alkohol, dohány, lőfegyverek és robbanóanyagok amerikai hivatalának munkatársai 

– írta közleményében Nicholas Vassallo wyomingi ügyész.

Greenre akár húsz év börtönt és 250 ezer dolláros (89 millió forint) pénzbüntetést is kiszabhatnak, ha elítélik – áll a közleményben. Csütörtök reggel kell a cheyenne-i szövetségi bíróságon megjelennie.

A gyújtogatás tavaly május 25-én történt egy casperi épületben, Wyoming második legnagyobb városában, ahol gyakoriak az abortuszellenes tüntetések.

Egy tanú arról számolt be a rendőrségnek, hogy üvegcsörömpölést hallott, és látott egy embert, aki benzines kannával és egy fekete táskával távozott a területről. A biztonsági kamerák felvételein egy kapucnis pulóveres, maszkos nő látható, aki kannát vitt a kezében közvetlenül a tűz kitörése előtt, amelyben senki nem sérült meg, és a betört ablakon kívül mindössze füstkárok keletkeztek.

A klinika tavaly nyáron nyílt volna meg, a tűz miatt azonban a kezdést idén áprilisra kellett halasztani, ám ez az időpont is kétségessé vált, miután az állam kormányzója, Mark Gordon az abortusz széles körű, új tilalmának hatályba lépését engedélyezte.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.