Rakodótérben rejtőzött el huszonnyolc migráns

A teherkocsik egyikét egy szerb, a másikat egy török állampolgár vezette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 04. 15:26
20221019 Mórahalom Migránsokat fogtak a polgárőrökfotó: Török János TJ Délmagyarország Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnyolc határsértőt tartóztattak fel a román határőrök a román–magyar határ Nagylak II határátkelőjénél – közölte kedden honlapján a román határrendészet nagyváradi területi felügyelősége.

A 28 migráns két tehergépjármű rakodóterében volt elrejtőzve, így próbáltak illegálisan bejutni a schengeni térségbe. A tájékoztatás szerint bangladesi, szíriai, palesztinai, jemeni és egyiptomi állampolgárokról van szó.

A migránsokat szállító teherjárművek egyikét egy szerb, a másikat egy török állampolgár vezette, mindketten Törökországból szállítottak árut Nyugat-Európába, előbbi Németországba, utóbbi Csehországba tartott.


A migránsok a rakodótérben, az áruk között rejtőzködtek. Huszonegy és negyvenhét év közötti férfiakról van szó, akik legálisan érkeztek Romániába. Ellenük illegális határátlépés, a két sofőr ellen embercsempészet miatt indult eljárás.

Borítókép: Migránsok (Fotó: Délmagyarország/Török János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.