A bérelt furgonban 34 migránst zsúfolt össze a német-török embercsempész

Illegális bevándorlás miatt emeltek vádat egy német-török állampolgár ellen. A férfi járművével elmenekült az őt igazoltató rendőrök elől – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 04. 03. 15:01
Furgonban 34 migránst próbált átcsempészni a határon 2022 nyarán egy német–török embercsempész Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sanyargatással elkövetett embercsempészet miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy német-török állampolgárságú férfi ellen, aki egy bérelt furgon szűk rakterében próbált meg harmincnégy embert Csehországba szállítani tavaly augusztusban.

A vádirat szerint a férfi Hercegszántó közelében vette fel a migránsokat, akiket egy zárt, levegőtlen rakterű furgonban akart átcsempészni a határon. A járműbe zsúfolt emberek közül többen nem sokkal az indulást követően rosszul lettek.

Egy rendőrjárőr néhány órával később Nagybaracska és Bátmonostor között 

igazoltatni akarta a jármű sofőrjét, aki tovább hajtott.

Üldözőbe vették, és Baján sikerült megállítani, majd elfogni a férfit.

Az ügyészség a kettős állampolgárságú férfival szemben börtönbüntetés kiszabását és az ország területéről való kiutasítását indítványozza. A letartóztatásban lévő embercsempész ügyében a Bajai Járásbíróság dönt – ismertette a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: a furgon (Fotó: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.