Rendben zajlanak Ferenc pápa látogatásának előkészületei + videó

Rendben zajlanak a pápalátogatás előkészületei – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár legfrissebb Facebook-bejegyzésében, kedden.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 18. 11:36
pápalátogatás
Pope Francis visits Budapest Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismertetése szerint másfél héttel Ferenc pápa érkezése előtt ülést tartott a pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Az előkészületek rendben zajlanak, minden érintett szervezet megfelelően felkészült a szentatya látogatására

– írta Kovács Zoltán.

Ferenc pápa április 28–30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon. Háromnapos budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

Ferenc pápa a Kossuth téren tart szentmisét

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, Magyarország az egyetlen ország Olaszországon kívül, amelyet Ferenc pápa kétszer is meglátogat.

A pápalátogatás programja szerint április 28-án, pénteken délelőtt a szentatya államfői minőségében a Sándor-palotában először a köztársasági elnökkel, majd a miniszterelnökkel találkozik. Péntek délután 17 órakor az egyházfő a budapesti Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik.

Ferenc pápa látogatásának csúcspontja az április 30-án, vasárnap fél 10-kor kezdődő szentmise, amelyre a püspöki testület tagjai mindenkit várnak Magyarországról és a környező országokból egyaránt. 

A Kossuth téren tart a szektorok kialakítása, a szentmisébe való bekapcsolódást a tervek szerint a téren és környékén elhelyezett kivetítők is segítik majd.

Borítókép: A szentatya Budapesten (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.