Stop, LMBTQ-lobbi!

Tiltakozó transzparensekkel a kezükben vonultak be a szülők a józsefvárosi testületi ülésre, miután Pikó András baloldali polgármester nem volt hajlandó levenni a napirendről a józsefvárosi esélyegyenlőségi programot (JEP) tartalmazó előterjesztést. A józsefvárosi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja kérvényezte a napirend elnapolását, mert a dokumentum szerint közpénzeket fordítanának arra, hogy olyan szervezeteket támogassanak, amelyek beviszik a szexuális indoktrinációt, illetve érzékenyítést az oktatási-nevelési intézményekbe.

2023. 04. 28. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyják békén a gyerekeinket! Stop LMBTQ-lobbi! – állt a józsefvárosi szülők által magasba emelt transzparenseken a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Józsefvárosban.  

– A baloldal a józsefvárosi esélyegyenlőségi program címén az LMBTQ-lobbi forgatókönyvét kívánja beemelni a helyi közügyek közé. Egy olyan kerületben, ahol a B. Zsolt-féle zaklatási ügy még le sem zárult, feltett szándéka a baloldali önkormányzatnak, hogy az LMBTQ-lobbi igényeit szolgálja ki esélyegyenlőségi programnak álcázva – ezt már Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő mondta a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján. 

Mindezt azután, hogy Pikó András vezette baloldal mégis napirendre vette és tárgyalta azt az esélyegyenlőségi programot, amellyel az LMBTQ-lobbinak kedvez a balliberális városvezetés. Pikóék annak ellenére tették, hogy a gyerekvédelmi törvény tiltja azt, hogy köznevelési intézményekben gyermekeket érzékenyítsenek.

– A dokumentum szerint közpénzeket fordítanának arra, hogy olyan szervezeteket támogassanak, akik beviszik a szexuális indoktrinációt (politikai célnak alárendelt céltudatos nevelés) az oktatási-nevelési intézményekbe ahelyett, hogy végre békén hagynák a gyerekeinket – tette hozzá a fideszes önkormányzati képviselő. 

Mint mondta: „a józsefvárosi szülők már kifejezték azon igényüket, hogy hagyják békén végre a gyerekeinket, ezért is kértük, hogy vegyék le napirendről, ezt azonban Pikóék lesöpörték az asztalról”.

– Mindent meg fogunk tenni, hogy a LMBTQ-érzékenyítéssel ne lehessen a gyerekeket pedofil és egyéb zaklatási ügyek áldozataivá tenni sem Józsefvárosban, sem sehol az országban – emelte ki Ferencz Orsolya. A helyi Fidesz a sajtótájékoztatón leszögezte: ha 2024-ben felhatalmazást kap a jobboldal, eltörli a botrányos rendeletet. Mint mondták: pontosan látják, hogy azok a szervezetek, akik a polgármester holdudvarát adják, rendszeresen dollártízezeket kapnak külföldről, hogy ezt a tevékenységüket folytathassák.

A képviselő-testületi ülésen Ferencz Orsolya azzal indokolta az előterjesztés visszavonásának kezdeményezését, hogy a törvényi kötelezettségnek eleget téve egy esélyegyenlőségi programot (a helyi esélyegyenlőségi programot, azaz HEP-et) már elfogadott a testület, az újabb, azaz a józsefvárosi esélyegyenlőségi program (JEP) már az LMBTQ-lobbi igényeit tartalmazza.


A józsefvárosi Fidesz szerint egyértelmű, hogy az LMBTQ-propagandát erőltetik Pikóék. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő háromgyermekes családapaként szintén nem tudja elfogadni, hogy olyan döntést hozzanak a baloldali városvezetők, ami a gyermekeink jövőjét befolyásolja. 

– Különösen elfogadhatatlan ez a döntés akkor, amikor látjuk, hogy azok az elképzelések, amit a baloldali vezetés be akar emelni a helyi ügyek közé, nem szolgálnak mást, mint azoknak a külföldi szervezeteknek az érdekeit, akik őket finanszírozzák. Sajnálatos, hogy ez a városvezetés nem a helyi érdekeket képviseli, hanem külföldi érdekeket szolgál és a gyermekeink fejlődését, biztonságát veszélyezteti – emelte ki a képviselő a helyi Fidesz közleményében.

A Magyar Nemzet már korábban beszámolt a Pikó András nevével fémjelzett józsefvárosi esélyegyenlőségi programról, amely szerint a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító- és érzékenyítőtevékenység, az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító- és érzékenyítőprogramokat. A dokumentum szerint ez a korosztály különösen sérülékeny, másrészt viszont még nyitott és formálható egy előítéletmentes attitűd befogadásának irányába. A józsefvárosi program az elérendő célok között említi, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket.

Borítókép: Tüntetés a testületi ülésen (Fotó: Hírnyolc)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.