Távozik az MSZP-ből Mesterházy Attila

A politikus új pártot alapít.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 8:21
Mesterházy Attila
20210611 Veszprém Előválasztás 2021 címmel MSZP-Párbeszéd Magyarországért Párt sajtótájékoztató a várban A képen: Grőber Attila előválasztási képviselőjelölt Mesterházy Attila előválasztási képviselőjelölt Kunhalmi Ágnes társelnök - MSZP Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból

− írta Mesterházy Attila Facebook-oldalán. A politikus részletezte, hogy távoznia kell, mert ugyan már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni. 

Véleményem szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nekem úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére. Pedig a választások óta eltelt egy évben lett volna erre alkalom bőven (infláció, energiaárak, háború, korrupció, tanárok sztrájkja, egészségügy, stb.)

− fogalmazott Mesterházy. 

Mint írta, a várakozásával ellentétben az MSZP tisztújítása óta eltelt öt hónap sem hozott újat, minden folytatódott úgy, ahogy korábban. Hozzátette: „Ezért jutottam arra, hogy felesleges tovább küzdeni ezen körülmények között azért, hogy az MSZP változzon. Belefáradtam ebbe, így inkább távozom.”

Kiemelte, hogy a baloldalon szükség van új keretek megteremtésére. 

Ezért Szakács László barátommal, a DK volt Baranya megyei képviselőjelöltjével, közösen, társalapítókként, új szociáldemokrata, balközép pártot alapítunk, „Szocialisták és Demokraták” néven

− jelentette be Mesterházy Attila. 

Az MSZP kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, 

tudomásul veszik Mesterházy Attila távozását a pártból.

Közölték, folytatják a szociáldemokrata politikát a szabad, demokratikus és igazságos Magyarországért; folytatják a küzdelmet az emberek érdekében, mert eszméik, a baloldaliság, a szolidaritás, az igazságosság mind-mind azért van, hogy az embereknek jobb legyen. Hozzátették: Dolgoznak tovább a megélhetési válság leküzdéséért, a reálbérnövekedésért, hogy – mint fogalmaztak – a jelenlegi kormány hibás gazdaságpolitikájának következményeit ellensúlyozzák.

 

Borítókép: Mesterházy Attila (Forrás: Veszprém Megyei Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.