Továbbra sem kegyelmez a hidegfront: viharos szél és jégeső várható

Többórás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az ország egyes részein zártabb maradhat a felhőzet. Főként a Dunától keletre alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET, Köpönyeg2023. 04. 02. 7:45
null
Zalavár, 2022. május 22. Zivatarfelhõk a Kis-Balatonnál, Zalavár közelében 2022. május 21-én este. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északias szél sokfelé élénk, a Dunántúlon, északkeleten és zivatarok körül erős lesz – írja előrejelzésében a Met.hu.

Heves, Jászság, Nagykunság, Csongrád, Békés térségében valószínű nagyobb számban zivatar a délutáni, kora esti órákban. Az erősebb gócokat intenzív 10-20 milliméter csapadék, apró szemű jég, viharos, akár 60-70 km/órás szél kísérheti. Késő estére stabilizálódik a légkör.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között valószínű. 

Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket

A frontra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat a Köpönyeg orvosmeteorológiai jelentése szerint. 

Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet, így náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.