időjárás 22°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Karácsony Gergely élő szituációkban nem képes jól szerepelni

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.26. 07:46 2023.05.26. 08:04
Karácsony Gergely élő szituációkban nem képes jól szerepelni

A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás e heti adásában Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, Nagy Attila Tibor politikai elemző és Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója tárgyalták meg a hét legfontosabb eseményeit csütörtök este Lánczi Tamás vendégeként.

A Híradó.hu tudósítása szerint a 48 perc e heti vendégei Karácsony Gergely főpolgármesternek az ATV élő műsorában elhangzott szavaival foglalkoztak. A műsorban azt a kérdést szegezték a főpolgármesternek, hogy miért tartott csaknem öt évig a 3-as metró felújítása és miért nem lett beszerelve a kocsikba a klíma, ahogy korábban ígérte. Karácsony Gergely utóbbira azt a magyarázatot adta, 

mert az országgal, amely szállítaná a klímafelszereléseket, háborúban állunk.

Ez nemcsak szerencsétlen, hanem veszélyes kijelentés is volt Horváth József szerint. A biztonságpolitikai szakértő egyértelművé tette, nagyon vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel, hiszen nem véletlen, hogy az Ukrajnának fegyvert szállító országok is nagyon kerülik azt, hogy kimondják, háborúban állnak Oroszországgal.

Horváth József úgy vélekedett, a sok tanácsadója közül valaki felvilágosíthatta volna Karácsony Gergelyt erről. 

Hozzátette, ez a hozzáállás azonban általánosan jellemző a baloldalra, ahogy az a kampány alatt többször ki is derült.

Nagy Attila Tibor megjegyezte, a baloldal el is bukta a 2022-es országgyűlési választást. A politológus úgy fogalmazott, az ellenzék valóban ahhoz a nyugati véleményklímához tartozik, amely szerint Oroszországot meg kell állítani, akár Ukrajnának küldött fegyverekkel, és emiatt születhetett Karácsony Gergely kijelentése is.

Boros Bánk Levente felvetette, az is lehet, hogy amit a főpolgármester mondott, csak egy elszólás volt, az ugyanis többször bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely élő szituációkban nem képes jól szerepelni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.