Elmenekült a kaposfői ámokfutó, de balesetet szenvedett

A nagybajomi körzeti megbízottak vasárnap délután fél öt körül Kaposfő belterületén ellenőriztek volna egy gépkocsivezetőt, aki a rendőri jelzés ellenére felgyorsított, és megpróbált egérutat nyerni.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 05. 08. 11:10
null
Váchartyán, 2022. május 26. Árokba borult személyautó mellett helyszínelnek rendõrök a Váchartyánt és Váckisújfalut összekötõ úton 2022. május 26-án. Az autó letért az útról és árokba csapódott, a jármûvet vezetõ férfi a helyszínen meghalt. A férfi nem a saját autójával szenvedett halálos balesetet. A rendõrök vizsgálják, hogy a gépkocsi - amelynek eltûnését korábban jelezték a rendõrségnek - miként került a férfihoz. A rendõrség jármû önkényes elvitele miatt büntetõeljárást indított ismeretlen tettes ellen. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sofőr menekülés közben nagy sebességgel előzte meg az előtte haladó járműveket, többször leszorította a szemből érkezőket, akiknek az útpadkára kellett hajtaniuk, hogy elkerüljék az ütközést. 

A szökési kísérlet nem tartott sokáig, mert alighogy elhagyta a települést, egy kanyarban kisodródott és az árokba borult. 

Az igazoltatásakor kiderült, hogy Sz. Zsoltnak nincs jogosítványa, az autóra nem a hozzá tartozó hatósági jelzések voltak felszerelve, nem rendelkezett sem érvényes forgalmi engedéllyel, sem gépjármű-felelősségbiztosítással.

A rendőrök a tizenkilenc éves férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Egyedi azonosító jellel visszaélés és közúti veszélyeztetés miatt büntetőeljárást, a közlekedési szabályszegések miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene, és őrizetbe vették – közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.