A csepeli utcákon üldözték a menekülő autóst a rendőrök + videó

Menekülni próbált a járőr elől Csepelen egy autós, de a rendőrök elfogták. A kocsijában kábítószerfogyasztásra utaló eszközöket találtak.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 04. 13. 9:12
Elmenekült az igazoltató rendőrök elől egy Renault 2023. április 7-én délután a XXI. kerületben, végül a csepeli Ady Andre úton fogták el, az autóban kábítószerfogyasztásra utaló eszközöket találtak Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei múlt pénteken délután három óra körül egy személygépkocsit szerettek volna ellenőrizni Csepelen, a Szent Imre téren. A járművet korábban is többször megállították már, a benne utazókkal szemben kábítószerfogyasztás miatt kellett intézkedni. A volánnál ezúttal egy általuk ismeretlen férfit láttak, aki figyelmen kívül hagyta a megállásra felszólító rendőri jelzéseket, és elhajtott.

A járőrautó kék lámpa és sziréna használatával követte, miközben hangosbeszélőn többször megállásra szólították fel a jármű vezetőjét. A Renault, nyomában a járőrautóval, a Vermes Miklós utca, a Táncsics Mihály utca, az Árpád utca, a Zsák Hugó utca és Duna utca útvonalon próbált egérutat nyerni, de a rendőrök végig a nyomában maradtak.

A menekülő útját az Ady Endre úton zárta el egy szemből érkező másik járőrautó. A vezető ekkor kiugrott a járműből, és 

gyalog próbált megszökni, de a rendőrök néhány méteren belül elfogták. 

A menekülő megálláskor nem húzta be a kéziféket, az autó nekigurult a mögötte álló rendőrségi járműnek.

Forrás: BRFK

A kocsi átvizsgálásakor az utastérben drogfogyasztáshoz használt pipát, üres fóliadarabokat és kábítószergyanús sodort cigarettát találtak. A huszonnégy éves R. Jánost mintavételre állították elő, a kocsiból lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik.

Mivel a férfi először a testvére adataival próbálta magát igazolni, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nemcsak kábítószer birtoklása vétség, hanem közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is eljárást indított – ismertette a Budapesti Rendőr-főkapitányság.​

Borítókép: részlet a hajszáról készült videóból (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.