időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Érdektelenségbe fulladt az újabb tüntetés

Magyar Nemzet
2023.05.30. 19:21 2023.05.30. 20:15
Érdektelenségbe fulladt az újabb tüntetés

Teljes érdektelenségbe fulladt az Egységes Diákfront keddi demonstrációja: a Ne írd alá a Bosszútörvényt, Kata! címmel meghirdetett tüntetésen mindössze 15-20 diák jelent meg a Sándor-palota előtt. Az elmúlt másfél évben a pedagógusok melletti diáktüntetéseket szervező csoport ezúttal azt tervezi, hogy a Sándor-palota előtt − akár napokon keresztül – tiltakoznak a státustörvény elfogadása ellen. Mihalics Lili, az esemény szervezője és az Egységes Diákfront oszlopos tagja korábban az Eduline-nak elárulta: készek akár napokon keresztül a köztársasági elnök székhelye, a Sándor-palota előtt éjszakázni. Ebből a célból egy kisebb sátrat állítottak fel a helyszínen. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a sátorállítás után egy kék szatyorral érkezett meg a helyszínre, s pokrócot osztott ki a téren ülő, éppen sört fogyasztó diákoknak. Mihalics Lili szerint június 1-jéig, vagyis a következő pedagógustüntetés napjáig biztosan a helyszínen maradnak. Csütörtökre 15 városban szerveznek tüntetést a státustörvény ellen, Sopron, Pécs, Debrecen és Miskolc mellett Budapesten is tüntetés lesz.

Közben a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől (KNYF) megtudta: eddig egy – nem közszereplő – gyanúsítottja van a május 19-i zavargásba torkollt baloldali, szintén a pedagógusok támogatására hivatkozva megszervezett demonstrációval kapcsolatban indult nyomozásnak. Úgy tudjuk, hogy várható további gyanúsítás is, hiszen a zavargásról készített videófelvételek elemzése még nem fejeződött be.

Borítókép: Tüntetés a Sándor-palotánál (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.