Ilyen ballagás még nem volt, traktorokkal vonultak az utcákon a diákok + videó

Az ország leghosszabb, mezőgazdasági gépekből álló konvojában vonultak fel szombat délelőtt a végzős diákok a Déli Agrárszakképző Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos gépes ballagásán. Minden eddiginél több, 144 traktor pöfögött a felső-bácskai kisváros utcáin.

Magyar Nemzet
Forrás: BAON2023. 05. 07. 12:58
Traktoros ballagás Jánoshalmán 2023. május 6-án Fotó: Pozsgai Ákos Forrás: BAON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több százan voltak kíváncsiak a traktoros konvojra, sokan már szombaton kora reggel elfoglalták a helyüket a várost átszelő főút mellett. A rendőrség reggel háromnegyed nyolckor zárta le az utakat, és nagy tülköléssel indultak el a tanüzemtől a színes szalagokkal és lufikkal feldíszített traktorok és hatalmas munkagépek.

A járműveken a ballagó diákok nevét és osztályát is feltüntették. Az ország számos részéből érkeztek tanulók az iskolába, ezért sok mezőgazdasági erőgép érkezett vidékről.

Fotó: BAON/Pozsgai Ákos

A ballagási ünnepség délelőtt tíz órakor vette kezdetét az iskola udvarán. Mintegy százhatvan végzős diák búcsúzott az intézménytől.

A tudás megszerzésének középiskolai szakasza a mai nappal lezárul, egy olyan korszak, amely egy viszonylag zárt közösség nyújtott a számotokra biztonságot. Elkezdődik a felnőtté válás időszaka, amikor a felelősség a szüleitek és az iskola válláról a tiétekre helyeződik át. Bízunk benne, hogy az itt töltött idő alatt hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy helyesen tudjatok majd dönteni, az átmenet zökkenőmentes legyen

– idézte Taskovics Péter igazgató köszöntőjét a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Traktoros ballagás Jánoshalmán (Fotó: BAON/Pozsgai Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.