Interaktív honvédelmi központ lesz a Bálnából

Gripennel repülni vagy akár airsofttal célba lőni is lehet virtuálisan a Bálnában épülő honvédelmi központban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 08. 21:09
null
20230502 Budapest A Magyar Honvédség múltjába, jelenébe és jövőjébe enged bepillantást a 175 éves a magyar honvédség című kiállítás. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Magyarország honvédelmi minisztere, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 175 éves Magyar Honvédség a jeles évforduló alkalmából egy igazán izgalmas, interaktív kiállítással várja a honvédelem iránt érdeklődőket a budapesti Bálnában – adta hírül közleményében a Honvédelmi Minisztérium. Hozzátették, a Bálna életében a látványos kiállítással új fejezet indul: az épület honvédelmi tematikájú központtá alakul, ahol a magyar honvédelem iránt érdeklődők izgalmas programokon vehetnek részt. 

Ezeken találkozhatnak a magyar katonákkal, magával ragadó interaktív kiállítást tekinthetnek meg és megismerhetik a honvédelem színes és izgalmas világát egy teljesen újszerű, rendhagyó élménytérben 

– közölték.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere felhívta a figyelmet a Bálnában nyíló kiállítás kulcsgondolatára, miszerint a múlt ismerete és tisztelete nélkül nincsen jövő. A május elején induló tárlat szakítva a hagyományos hadtörténeti kiállításokkal, interaktív, több érzékszervre ható bemutatót kínál a látogatóknak. 

Nincsen korhatár, előzetes regisztrációt követően bárki ingyenesen kipróbálhatja, hogyan találna célba az airsoft lőtéren, vagy hogyan repülne egy Gripennel 

– olvasható a közleményben.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a rendezvény nem titkolt célja, hogy a 175 éves Magyar Honvédség történetének állomásain keresztül mutassa be hazánk hadseregének fejlődését, a fegyverek és a ruházat változását 1848-tól napjainkig.

Mint ismertették, a kiállítás a modern katonai technológia élvonalába repíti a látogatókat olyan izgalmas installációkkal, mint a VR kiképző központ, a Gripen repülőgép szimulátor, katonai robotkutyák, holoprojekciós harci járművek vagy a kisebbek számára megépített légvédelmi drónelhárító pálya. 

A miniszter kiemelte, hogy a kiállítás izgalmas időutazást is kínál, korhű díszletek, izgalmas vetítések és egy I. világháborús repülőgép-szimulátor segítségével lehet megismerni a nagy világégések eseményeit.

Borítókép: A legmodernebb technika segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődök a honvédség múltjával, jelenével és jövőjével (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.