Karácsony Gergely szerint a pride az egyik legszebb ünnep Budapesten

A főpolgármester közölte, hogy ott lesz a felvonuláson.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 7:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A pride az egyik legszebb ünnep Budapesten”

− így válaszolt az egyik kommentelő kérdésére a TikTok-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester még azt is hozzátette a kérdezőnek − aki arról érdeklődött, hogy ott lesz-e a felvonuláson −, hogy a pride „a szabadság, a szerelem ünnepe, úgyhogy én biztosan ott leszek”.

Mint arról korábban írtunk, LMBTQ-fórumot tartottak nemrég a Városházán, ahol többek között Kunhalmi Ágnes (MSZP) is felszólalt. A politikus szerint

a házassággal kapcsolatban a magyar társadalom többsége, a heterók ezt a privilégiumot meg akarnák tartani maguknak valamiért. Valami miatt a házasság az egy ilyen szent tehén, a család fogalmát viszont ennél sokkal liberálisabban értelmezi a magyar társadalom többsége. A családjogi törvények viszont a házasságra hivatkoznak, ezért itt kell majd valahogy okosan változtatni, hogy azt a társadalom többsége támogassa.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig elmondta az LMBTQ-fórummal kapcsolatban:

Volt egy civil nyomás, és ennek örülök, hogy a Budapest Pride és a Háttér Társaság elkapott minket, és kiverte belőlünk, hogy ez legyen. Tehát amikor néhányan teljesen komolyan és rosszindulattal, mások meg viccesen azt mondják, hogy buzilobbi, akkor azt kell mondjam, hogy ez jól működik, ez egy követendő példa más társadalmi, nyomásgyakorló csoportoknak.

A korábbi pride-felvonulások alkalmával Karácsony Gergely ki szokta tűzni a szivárványos zászlót a Városháza épületére.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.