Karácsonynak újra kényelmesebb volt a szolgálati autó, mindenki rá várt

Pedig nemrégiben üzent az autósoknak, hogy „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az autóból”.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2023. 05. 22. 19:47
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. május 22. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én. Átadták a metróvonal Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, ezzel befejezõdött a vonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Épp a közelmúltban pirított rá a kormánypárti politikusokra sajátságos módon a budapesti főpolgármester, aki akkor azt írta: „Csakis a saját kényelmük. Hogy nem sül le a bőr…”.

Egy másik alkalommal pedig úgy fogalmazott: „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést.”

Mindez már akkor is visszásan hatott, hiszen míg Karácsony Gergely rendeleteivel szinte üldözi az autósokat, addig őt többször rajtakapták, hogy szolgálati kocsijával a buszsávban hagyja maga mögött a budapesti dugót.

A felújított 3-as metró teljes szakaszának hétfői átadásán érkezett el a történet újabb fejezete. ahová a Metropol tudósítása szerint Karácsony Gergely sofőrrel és autóval érkezett. Korábban látott elektromos autója helyett egy dízel Volkswagenben ült.

A főpolgármesternek négy megállót kellett volna mennie a hivatalától a Nagyvárad térre, de ő inkább a sofőr által vezetett szolgálati autóban utazott

Karácsony ezáltal egy parkolóhelyet ingyen lefoglalt, hiszen a sofőrje mindvégig az autóban, illetve mellette maradt, s két órán keresztül várta Budapest főpolgármesterét.  

A Metropol hozzátette: Karácsony csúnyán elkésett az átadóról, mintegy húsz percen át mindenki csak őrá várt az esemény elején.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én. (Forrás: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.