Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Még mindig ég a szemét a ceglédi hulladéktelepen

Késő délután gyulladt ki a hulladék Cegléden. Éjszaka Nyírgelsén ütött ki tűz egy húsüzemben.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, MTI2023. 05. 25. 9:32
Tűz keletkezett szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben: az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy 2000 négyzetméteren égett a szemét. A tűzhöz 15 gépjárművel – köztük 9 vízszállítóval és 2 magasból mentő gépjárművel – 49 hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult, akik több oldalról, két vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Pest vármegyei főügyeleti osztályvezető irányításával. Munkájukat három munkagép és egy tehergépjármű is segíti, melyek segítségével megbontják és homokkal takarják be a szemetet. A munkát eleinte az erős szél is nehezítette. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, körülhatárolják a tüzet. A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatos méréseket végez, azonban egészségre ártalmas koncentrációt a levegőből nem mutattak ki. A víz utánpótlása biztosított a vízszállítók segítségével, illetve a telep tűzivíztározójából. A tűz oltásában a ceglédi, nagykátai, váci, dabasi, szigetszentmiklósi, jászberényi, szolnoki és kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a farmosi, délegyházi, fóti és lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók vesznek részt. Az északi oldalon már nem terjedt tovább a tűz, míg a déli oldalon négy vízsugárral lassították a lángokat. Az oltás csütörtök reggel is zajlott, hajnali fél kettőre már ezer négyzetméterre csökkent a tűzzel érintett terület, az oltás folyamatos a vízágyúkkal, a vízsugarakkal, illetve a munkagépek is dolgoznak és földdel fedik be az érintett területet. A tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Fotók: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat Forrás: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben. Az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy kétezer négyzetméteren lángolt a szemét.

A tűzhöz tizenöt gépjárművel, köztük kilenc vízszállítóval és két magasból mentő gépjárművel negyvenkilenc hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult ki. Több oldalról, két vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Pest vármegyei főügyeleti osztályvezető irányításával.

Munkájukat három munkagép és egy tehergépjármű is segíti, amelyekkel 

megbontják és homokkal takarják be a szemetet. A munkát eleinte az erős szél is nehezítette. 

A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, és körülhatárolják a tüzet. A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatos méréseket végez. Egészségre ártalmas koncentrációt szerencsére nem mutattak ki a levegőből.

Fotó: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

A víz utánpótlása biztosított a vízszállítókkal és a telep tűzivíztározójából. A tűz oltásában a ceglédi, nagykátai, váci, dabasi, szigetszentmiklósi, jászberényi, szolnoki és kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a farmosi, délegyházi, fóti és lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók vesznek részt.

Az északi oldalon már nem terjedt tovább a tűz, a déli oldalon négy vízsugárral lassították a lángokat. 

Az oltás még csütörtök reggel is tartott, hajnali fél kettőre már ezer négyzetméterre csökkent a tűzzel érintett terület. Az oltás folyamatos a vízágyúkkal, a vízsugarakkal, illetve a munkagépek is dolgoznak, és földdel fedik be az érintett területet.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás tárja majd fel – ismertette közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

 

Kigyulladt egy nyírségi húsüzem

Éjjel tűz ütött ki egy húsfeldolgozó üzemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírgelsén – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság.

A hulladékgyűjtő csarnokhoz hozzáépített kompresszorházban gyulladt ki egy vákuumszivattyú és az elektromos vezetékek, majd a tűz átterjedt a csarnokra és a tetejére is.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a helyszínre riasztott debreceni, mátészalkai, nyírbátori és nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben.

Borítókép: Tűz a ceglédi hulladéklerakóban (Fotó: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.