időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Ordított, majd alhason rúgta az orvost egy bajai nő, mert kérdéseket tett fel neki

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2023.05.12. 11:42 2023.05.12. 12:38
Ordított, majd alhason rúgta az orvost egy bajai nő, mert kérdéseket tett fel neki

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben a Bajai Járási Ügyészség, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt, és alhason rúgta.

A vádirat szerint az ittas nőt még február 20-án délután a bajai kórház egyik orvosa vizsgálta meg. Amikor a sértett a panaszokra irányuló kérdéseket tett fel, a nő feldühödött, és előbb kiabálni kezdett az őt kezelő orvossal, majd egy alkalommal jobb lábbal megrúgta. A sértett a rúgás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett.

A büntetőtörvény az orvosokat közfeladatot ellátó személynek minősíti, őket az eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti, hiszen a sérelmükre az eljárásuk alatt elkövetett bántalmazást a törvény egtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – tájékoztatott az ügyészség

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.