Ordított, majd alhason rúgta az orvost egy bajai nő, mert kérdéseket tett fel neki

Dühös lett.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 05. 12. 11:42
Close,Up,Of,Patient,And,Doctor,Taking,Notes, orvos, illusztráció, shutterstock
271845803 Fotó: Ground Picture
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben a Bajai Járási Ügyészség, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt, és alhason rúgta.

A vádirat szerint az ittas nőt még február 20-án délután a bajai kórház egyik orvosa vizsgálta meg. Amikor a sértett a panaszokra irányuló kérdéseket tett fel, a nő feldühödött, és előbb kiabálni kezdett az őt kezelő orvossal, majd egy alkalommal jobb lábbal megrúgta. A sértett a rúgás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett.

A büntetőtörvény az orvosokat közfeladatot ellátó személynek minősíti, őket az eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti, hiszen a sérelmükre az eljárásuk alatt elkövetett bántalmazást a törvény egtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – tájékoztatott az ügyészség

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.