A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Több Pest vármegyei településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 21:28
Forrás: Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ráckevei nyolcas választókerületet Simsik Zsuzsanna, a Fidesz jelöltje nyerte 66,89 százalékkal. Második helyen a Keve jelöltje, Fehér Lóránt végzett (19,02 százalék), harmadik a DK támogatásával indult független Illés Julianna lett (10,49 százalék), negyedik a független Sápi Attila (3,61 százalék). Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepelt. 

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már zsinórban a harmadik időközi választás a Pest vármegyei településen, amikor a Fidesz nyert.

Veresegyházon azért rendeztek voksolást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepelt.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kellett választani, a korábban megválasztott képviselők – valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület képviselői – ugyanis lemondtak. 

Gyömrőn három időközi választást is tartottak, mindhármat a helyi ellenzéki Hajnal Egyesület Gyömrőért jelöltjei nyerték. Az 5. választókerületben Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk sajtófőnöke lett a második, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltje, a harmadik. A 7. és 8. választókerületben a JIÉ a második, a Mi Hazánk a harmadik lett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.