Pásztor Béla távozik Veresegyház polgármesteri székéből

A politikus közel hat évtized után döntött úgy, hogy átadja a fiataloknak a stafétát.

2023. 02. 17. 15:10
Forrás: Veresegyház város hivatalos oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla

– értesült a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, hogy a Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett. Azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85.-et , és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő. Most sem küldik, saját maga döntött a távozásról. Egy ideje már készült erre, de nem beszélt róla senkinek. Pásztor Béla a döntését a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját.

Úgy tudjuk, nem hagyja el teljesen az önkormányzatot, és ha a város következő vezetése számít a tapasztalataira, tanácsaira, akkor áll rendelkezésre, amíg csak él. Ugyanakkor most úgy érzi, jöjjenek a fiatalok.

A váltást megkönnyíti, hogy a városban a nagyberuházások befejeződtek, így éppen egy nyugalmi állapot van az önkormányzat szempontjából.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. Pásztor Béla annak ellenére lehetett a Pest vármegyei település tanácselnöke, hogy soha nem volt az állampárt (Magyar Szocialista Munkáspárt) tagja, ennek ellenére ezt a tisztséget 1990. október 12-ig betöltötte.

Ekkor is csak a titulusa változott meg, maradt ugyanis Veresegyház élén, 1990-ben a város polgármesterévé választották. Azóta mind a mai napig a város élén áll, hiszen 1990 óta eddig minden önkormányzati voksoláson bizalmat szavaztak neki a választók, rendre nagy fölénnyel nyert.

Polgármesteri ideje rekordnak számít Magyarországon, ilyen hosszú ideig még senki nem vezetett egy települést az országban. Tanácselnökként, polgármesterként eddig közel 58 évet töltött Veresegyház élén.

Ha Pásztor Béla bejelenti lemondását, akkor a Pest megyei településen még tavasszal időközi polgármester-választást tartanak.

Borítókép: Pásztor Béla leköszön (Fotó: Veresegyház város hivatalos oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.