Schiffer András a főpolgármesterről: Nem kell hülyeségeket és nem kívánt dolgokat ígérgetni

Vona Gábor szerint a DK belülről tartja folyamatosan sakkban Karácsony Gergelyt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 28. 13:16
null
20230222 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András és Vona Gábor volt a vendége a Spirit FM Bennfentesek című műsorának. A Mandiner beszámolója szerint, amikor az M3-as metró öt és fél év utáni átadásáról volt szó az adásban, Schiffer András úgy fogalmazott: „törzsgyökeres budapestiként én ezen csak nevetni tudok”.

Közölte:  

az még Demszky Gábor időszakában sem fordult elő, hogy a főpolgármester ne tudott volna felmutatni olyan beruházást, amit ő kezdett el. „Karácsony Gergely mostanáig – és már nem sok van hátra, ugye pont egy év, azt hiszem –, egyelőre semmi ilyesmit nem tud elmondani, hogy mit kezdett el.” 

– fogalmazott Schiffer. Hozzátette: az M3-as metrót még Tarlós István kezdte el, majd hosszasan felsorolta, hogy mik voltak a problémák a felújítás kapcsán. A budapesti „lakógyűlésről” szólva kiemelte, hogy ő bőven meg lenne elégedve azzal a tisztességes tájékoztatással, hogy „amikor meccsre akarok menni egy szombat este a Fáy utcába, akkor működik-e a hármas metró vagy ki kell mennem a metrópótlóhoz”. Állítása szerint ezt a tájékoztatást a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években nem adta meg.

Megjegyezte azt is:

nem kell hülyeségeket és betartani nem kívánt dolgokat ígérgetni […], utána nem kell csodálkozni az elszámolásnál. 

Schiffer András ebbe a körbe tartozónak nevezte a beígért légkondicionált metrókocsikat és a Városház-park felújítását is.

Vona Gábor szerint ugyanakkor úgy vélte, hogy nemcsak „a kormány tartja elképesztő nyomás alatt a fővárost”, hanem a DK is, amelyik szerinte belülről tartja folyamatosan sakkban Karácsony Gergelyt.

 

Borítókép: Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésben (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.