Százhúsz pár hamis márkajelzésű cipőt foglalt le a NAV az M7-esen

Szlovén sofőr szállította a rakományt.

Magyar Nemzet
Forrás: Likebalaton2023. 05. 21. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyőrök több mint 1,7 millió forint értékű, 120 pár hamis márkajelzésű cipőt találtak egy autóban az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök – írja a Likebalaton.hu. A Budapestről érkező autó csomagterében – az autót egy szlovén sofőr vezette – tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg. A lábbelik valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán lemaradtak. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy

a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett. A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.