Bakondi György: Brüsszelben azt szeretnék, hogy Magyarország is bevándorlóországgá váljon

Egy migrációs kvóta elvi keretei fogalmazódnak meg Brüsszelben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 18. 20:59
Pecinci, 2016. november 12. Rendõri kíséret mellett migránsok gyalogolnak a Belgrádból Zágráb felé vezetõ autópályán a szerb fõvárostól 50 km-re lévõ Pecinciben 2016. november 12-én. Az illegális bevándorlók azt remélik, hogy Horvátországon keresztül juthatnak el Nyugat-Európába. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic) Fotó: KOCA SULEJMANOVIC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György kifejtette: a Soros-terv első megfogalmazása, 2015 óta szeretne Brüsszel sok migránst beengedni, és nem lenne kivétel az elhelyezésükkel kapcsolatban. 

Azt szeretnék, hogy az embercsempészek által pénzért ideszállított ismeretlenek ne csak Németországba, Svédországba, Nagy-Britanniába menjenek, hanem minden más uniós állam is bevándorlóországgá váljon. 

Azzal az állammal szemben pedig, amelyik ezt nem akarja – mint például Magyarország  –, szankciókat, politikai nyomásgyakorlást alkalmaznak.

Brüsszelben mondanák meg, hogy melyik országnak hány migránst kell befogadnia, és minden egyes be nem fogadott migráns után nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetni – mondta. 

 

Hozzátette, ezt erőszakosan próbálják rákényszeríteni az összes tagállamra, holott az elgondolás jogállami kereteket feszegető, gyakorlatilag is kivitelezhetetlen, a magyar emberek szempontjából pedig súlyos következményekkel jár, biztonsági fenyegetést jelent.

Úgy folytatta: mindeközben a magyar–szerb határon felfegyverzett csempészbandák között tipikusan maffiajellegű erőszakos cselekmények történnek. A bűnszervezetek felosztották egymás között a területet, fizetni kell az áthaladásért, ellenkező esetben összecsapnak a bűnözők. 

Kitért arra, hogy Európa más országaiban is felerősödtek a hasonló cselekmények: Németországban szíriai és líbiai migránsbandák verekedtek össze, Franciaországban egy késes gyilkos támadt babakocsiban ülő csecsemőkre, Angliában pedig – mondta – egy afrikai migráns gyilkolt.

A közbiztonság romlása 2015, a tömeges migráció kezdete óta megfigyelhető, fontos az a magyar kormányzati álláspont, hogy meg kell védeni a határokat – hangsúlyozta Bakondi György.

 

Borítókép: Rendőri kíséret mellett migránsok gyalogolnak a Belgrádból Zágráb felé vezető autópályán a szerb fővárostól 50 kilométerre lévő Pecinciben 2016. november 12-én (Forrás: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.