Donáth Anna összehozta Pankotai Lilit Vera Jourovával

Jourová biztosította a diákokat az Európai Bizottság támogatásáról és arról, hogy az elmúlt hetek eseményeit is részletesen ki fogják vizsgálni.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 15:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozót szervezett Pankotai Lilinek és a tüntetésen részt vevő diáktársainak Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. Donáth szerint Pankotaiék részletesen beszámoltak arról, hogyan bánik a magyar kormány a jövőjükért küzdő diákokkal. Jourová elmondta a diákoknak, hogy bár szorosan nyomon követik a magyarországi eseményeket, döbbenettel hallgatta a történeteiket. Nehéz elhinnie, hogy ma az Európai Unióban megtörténhet olyan, hogy az oktatásért tüntető fiatalkorú diákokat könnygázzal fújnak le, gumibottal vernek és rendőrségi intézkedés alá vonnak – számolt be az alelnök szavairól Donáth Anna.

Mint tájékoztatott, Jourová biztosította a diákokat az Európai Bizottság támogatásáról és arról, hogy az elmúlt hetek eseményeit is részletesen ki fogják vizsgálni. A momentumos képviselő hozzátette: a magyar oktatás súlyos válságban van, amit a diákok az Európai Bizottság alelnökének tartott személyes beszámolón is alátámasztottak. Ezért kérte azt pár napja a bizottságtól, hogy kössék a magyar oktatás reformjához az EU-s pénzek kifizetését – hangsúlyozta. Bejegyzése végén Donáth Anna kijelentette:

a következő időszakban azon fog dolgozni, hogy Európával közösen vegyék rá a magyar kormányt az oktatás válságának sürgős megoldására.

 

Borítókép forrása: Donáth Anna Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.