Gondoskodik az állományáról a Belügyminisztérium

Ugyanannyit fizetnek, mint az előző években az állomány tagjainak, ha baj történik – adta hírül a tárca.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 18:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közbeszerzési eljárást írt ki a Belügyminisztérium 2023. február 27-én csoportos élet- és balesetbiztosítási szolgáltatásra a 2023-24. évre vonatkozóan – írta közleményében a tárca. Ezt azzal indokolták, hogy a biztosítótársaságok a változatlan létszámadatok és kártérítési díjtételek ellenére radikális, többszörös szolgáltatási díjemelkedést tartalmazó ajánlatot adtak. 

A legkedvezőbb ajánlat 445,8 millió forint volt egy évre, a korábbi 122 millió forinttal szemben. 

A több mint 300 millió forintos áremelésre költségvetési fedezet nem állt rendelkezésre, ezért az eljárás eredménytelenül zárult – tudatták.
Kijelentették, hogy a Belügyminisztérium személyi állománya biztosítás nélkül nem maradhat. A tárca gondoskodik az állományról: a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. A támogatást visszamenőleges hatállyal, 2023. április 12-től biztosító szabályozás előkészítése megkezdődött.
Az állományt nem érheti hátrány, a változás a feladatellátást nem veszélyezteti – ismertette a Belügyminisztérium.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Szőke Péter BM OKF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.