Már a neve is kiderült, fiúgyermeknek adott életet Eugénia hercegnő + kép

Fiúgyermeknek adott életet Eugénia hercegnő, a brit uralkodó, III. Károly király 33 esztendős unokahúga, a néhai II. Erzsébet királynő unokája.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 05. 21:05
Forrás: Fotó: Instagram/princesseugenie
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermek – Eugénia második fia –, aki az Ernest George Ronnie nevet kapta, múlt kedden jött a világra, de a hercegnő csak hétfőn, az Instagramon jelentette be a kisfiú megszületését.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő harmadik gyermekének, III. Károly öccsének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Ernest George Ronnie a hétfő esti bejelentés szerint valamivel több mint 3200 gramm súllyal született.

Eugénia első gyermeke, August Philip Hawke februárban ünnepelte második születésnapját.

A hercegnő, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a tizenegyedik a brit trónutódlási sorban, nővére, Beatrix hercegnő után, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és a néhai uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és két éve, életének századik évében elhunyt férje, Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.

A vagyonos családból származó Brooksbank divatos – a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott – londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban később felhagyott, és saját borkereskedő céget alapított. Emellett néhány évig az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagyköveteként is tevékenykedett, tavaly óta pedig az egyik Casamigos-alapító nagybefektető, Michael Meldman ingatlanforgalmazó konglomerátumának marketingvezetője.

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.