Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Megbírságolták Pankotai Lilit

A bíróság a gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt 150 ezer forintra büntette a fiatal lányt.

Munkatársunktól
2023. 06. 14. 8:06
20230503 Budapest Diákok és tanárok is demonstrálnak a státusztörvény ellen. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Pankotai Lili, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május 3-i események miatt a bíróság a maximálisan kiszabható bírságot szabta ki, 150 ezer forintra büntette Pankotai Lilit. A határozat szerint ugyanis a 18 éves aktivista felhívására indult el aznap a tömeg a karmelita kolostor felé, ahol később kordonbontás és dulakodás történt írta a Mérce. A lap beszámolója szerint a fiatal lány szervezői magatartást tanúsított, amikor a május 3-ára meghirdetett demonstrációk után a karmelita kolostorhoz hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket. 

Mint megírtuk, a május 3-i tüntetés dulakodásba, kordonbontásba torkollott, a rendőrség könnygázt is bevetett, amikor a demonstrálók több agresszív résztvevője a karmelita kolostorral szemben, a Honvéd Főparancsnokság épületének rekonstrukciójánál az építési kordont lebontották, felmásztak az állványzatra, és onnan dobálták a rendőröket.

Pankotai Lili a tavaly októberi kormányellenes tüntetésen elmondott trágár beszédéről híresült el. Felszólalásában kiállt a genderideológia mellett, többször bírálta azt is, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Továbbá saját iskoláját és tanárait szidalmazta. A lány trágár beszéde mellett a baloldali értelmiségek kiálltak, sőt a támogatásukat kifejezve még egy péniszt is rajzoltak Pankotai iskolájára, miután az intézmény elhatárolódott tőle.

 

 

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.