Tizenötezer forint tartozás miatt raboltak el egy férfit

Azzal fenyegették az elrabolt férfit, hogy nagyon megverik, ha nem adja meg a pénzt.

Magyar Nemzet
Forrás: SZOLJON2023. 06. 29. 11:06
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három abonyi férfi egy buszmegállóhoz csalta a sértettet, akit aztán betuszkoltak egy autó hátsó ülésére, majd egy elhagyatott helyre vitték őt. Az elkövetők erőszakkal próbálták elérni a néhány ezer forintos tartozás megfizetését, a cibaki férfinak azonban sikerült elmenekülnie – írja a Szoljon.

Emberrablás miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal három abonyi lakhelyű férfivel szemben, akik egy tizenötezer forintos tartozás miatt raboltak egy cibakházi férfit – tájékoztatta a Szoljon.hu hírportált Ocsovai Ágnes főügyészségi sajtószóvivő.

A férfiak egyike tavaly télen összetalálkozott Martfűn egy férfi ismerősével, akit megkért, hogy egy korábbi – tizenötezer forintos – tartozását rendezze, amelyre a férfi ígéretet is tett, de valójában azt nem akarta megfizetni.

A tartozás megfizetését követelő férfi két társával együtt Cibakházára, egy buszmegállóba csalta a sértett férfit, ahol az egyikük a mellkasánál fogva nekitolta az utasváró fülke belső falának és társával ismét a pénz visszafizetését követelte tőle tavaly január 27-én, az esti órákban. Ezután a két férfi megragadta, egy személyautóhoz vitte, majd belökte őt a jármű hátsó ülésére, ahol már mindhárman közre fogták a betuszkolt férfit, és azzal fenyegették meg, hogy nagyon megverik. A gépkocsival elindultak, és egy elhagyatott helyen leparkoltak.

Újra veréssel és erőszakkal fenyegették meg az elrabolt férfit, akinek esélye sem volt a menekülésre, és az elkövetők azt is egyértelművé tették, hogy csak akkor engedik szabadon, ha a követelt összeget megfizeti, mire a férfi felajánlotta, hogy a bankszámlájáról vegyenek fel pénzt. 

Ekkor a három férfi egy bankautomatához vitte őt. Az automatánál az elrabolt férfi szándékosan helytelen PIN-kódot adott meg, és azt állította, hogy aktiválnia kell a bankkártyáját.

Ekkor kitépte magát az őt fogó férfi kezéből és elszaladt, mire a férfiak üldözni kezdték, azonban nem érték utol.

A személyautóban maradt az elrabolt férfi hátizsákja, pénztárcája és mobiltelefonja, melyeket az egyik elkövető útközben kidobott, így a telefon megrongálódott.

Az ügyészség mindhárom férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd döntést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.