Egy idős asszony bizalmába férkőztek, majd rengetegszer használták a bankkártyáját

Az angyalföldi rendőrök egy fiatal párt gyanúsítanak azzal, hogy egy idős nő bizalmába férkőzve 73 alkalommal használták jogosulatlanul a bankkártyáját.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 06. 29. 10:01
20201119 Salgótarján Január 1.-től mindenhol biztosítani kell a bankkártyás fizetés lehetőségét. Illusztráció Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap Fotó: Hüvösi Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álnéven bemutatkozó fiatalok az utcán szólították meg azzal az idős hölgyet azzal, hogy segítenek a csomagjait cipelni, majd több hónap leforgása alatt többször is jártak a sértett XIII. kerületi lakásában.

Innen vitték el a bankkártyáját a mellette felírt PIN-kóddal együtt, majd hetvenháromszor használták azt jogosulatlanul.

Több százezer forintért főként ruhákat vásároltak, valamint csaknem másfél millió forintot vettek fel bankautomatákból. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, de az angyalföldi rendőrök a lakásukon a lopott bankkártyával vásárolt ruhákat foglaltak le.

Hamar lebuktak

A 78 éves nő bejelentette a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy eltűnt a bankkártyája, amit valaki huzamosabb ideje jogosulatlanul használ. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, a 20 éves H. Gyulát és a szintén 20 éves R. Melisszát, akiket 2023. június 23-án gyanúsítottként hallgattak ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.