Több mint százmilliót csaltak el otthonfelújítási támogatással + videó

Bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, NAV2023. 06. 27. 10:32
lefoglalt gépjárművek nav nyomozás tréler trailer Forrás: NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnszervezet tagjai az ismeretségi körükben szerveztek be olyan családokat, amelyek otthonfelújítási támogatás igénybevételére voltak jogosultak. Rávették őket, hogy 

adjanak be támogatási igényt anélkül, hogy az otthonukban a felújítást elvégeznék.

Az elszámolásnál fiktív számlákkal igazolták a felújítást az államnak. Ezeket a számlákat az elkövetők érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságok állították ki, majd az elnyert támogatásokat az igényjogosultak és az ötletgazdák elosztották egymás között.

A bizonyítékok begyűjtése és az államnak okozott vagyoni hátrány megtérítése érdekében a NAV pénzügyi nyomozói és járőrei a helyi rendőrkapitányság közreműködésével több mint százmillió forint vagyont biztosítottak készpénzben, ingóság és ingatlan formájában, valamint tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A vizsgálat még tart, eddig hat embert hallgattak ki gyanúsítottként – tájékoztatta az MTI-t a NAV.

Borítókép: Lefoglalt gépjárművek (Forrás: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.