Ellepték a hajléktalanok Budapest egykori kultikus szórakozóhelyét

Egykor az erzsébetvárosi fiatalság kulturális központja volt, ma már csak egy lepusztult épület, ahol éjszakánként hajléktalanok dorbézolnak. A helyiek nosztalgiázva emlékeznek vissza az Almássy téri Szabadidőközpontra, amelynek folyamatos romlása szerintük tükrözi a VII. kerület java részét.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 25. 19:27
Almássy téri Szabadidőközpont
Az egykori művelődési központ lépcsőin éjszakánként dorbézolnak Fotó: Vaskó Tamás Forrás: Fotó: Metropol/Vaskó Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint tizenöt éve, hogy bezárt a Almássy téri Szabadidőközpont, amely a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb helyszíne volt. Jelenleg ifjúsági programok helyett már csak a lepusztult épület előtt fetrengő hajléktalanokat és bulizó fiatalokat lehet látni – mutatott rá az Metropol

Az épület állapota folyamatosan romlik, a falait graffitik borítják, és ha ez nem volna elég, a lépcsőin éjszakánként hajléktalanok tanyáznak. 

Bár a környékbeliek nosztalgiával emlékeznek vissza az épület fénykorára, az egykori kulturális központ pusztulását az Almássy tér is megszenvedi, amely szintén elhanyagoltnak tűnik, éjszaka pedig a hajléktalanok itt isznak és dorbézolnak. A helyiek aggódnak, hogy a VII. kerület egyre több része lesz egyre élhetetlenebb.

Az egyik legnagyobb baj a környéken élők szerint, hogy ott hangoskodnak és szemetelnek a hajléktalanok, akik a játszótér mellett telepednek le, ott iszogatnak és hangoskodnak, pár méterre a kicsiktől.

A lap megjegyzi, több, a környéken élő ember is azt mondta, Niedermüller Péter polgármester semmit nem tesz a kerület „gettósodása” ellen. 

Borítókép: Az egykori művelődési központ lépcsőin éjszakánként dorbézolnak (Fotó: Metropol/Vaskó Tamás)

 




 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.