Kalasnyikovot és számszeríjat is zsákmányolt a torkos betörő

A Bajai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának munkatársai tizenhárom lopással gyanúsítanak egy sükösdi lakost, akinek ügyében vádemelést javasolnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 07. 24. 8:22
Sükösdi betörés helyszíne Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harminchárom éves férfi a gyanú szerint január végétől alig két hónap alatt tucatnyinál is több betörést követett el Sükösd, Érsekcsanád és Jánoshalma területén. Sem a módszerekben, sem az eszközökben nem válogatott: besurranással, betöréssel, lakatlevágással szerezte meg az értékeket lakóházakból, garázsokból, tárolókból, és előfordult az is, hogy egy pince tetejét bontotta meg, illetve autó szélvédőjét törte be.

A tolvaj mindent vitt, amit meglátott: benzines láncfűrészt, segédmotoros kerékpárt, számszeríjat, hatástalanított AK–47-es típusú gépkarabélyt, horgászfelszerelést, fűkaszát, szerszámkészletet, ékszereket, faszenes grillsütőt is, az egyik helyen pedig 

felbontott és megkóstolt több üveg befőttet. Egy sükösdi ingatlan átkutatása után megéhezhetett, mert elfogyasztott némi kenyeret, mogyorót és kakaót.

A nyomozók hamar eljutottak a feltételezett elkövetőhöz, aki gyaníthatta, hogy keresik, mert egy darabig ismeretlen helyen bujkált. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, néhány nappal később elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették. Az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

A bajai rendőrök a letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a vizsgálatot befejezték, és vádemelést javasolnak az ügyben – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Az egyik betörés helyszíne (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.