Másfél millió forint nem volt elég, a buszról szedték le a rendőrök a tehetségtelen betörőt

Megpróbált betörni egy lakásba is, de az nem sikerült neki.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 07. 05. 7:57
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
539907058 Fotó: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többrendbeli lopás gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy Békés vármegyei férfival szemben, aki a gyanú szerint 2023. június 26. és 28. között három zálogházból lopott el ékszereket 

több mint másfél millió forint értékben.

A nyomozás adatai szerint az ámokfutást a kevésbé tehetséges fiatal férfi június 26-án délután egy ferencvárosi üzletben kezdte meg, ahol először csak az ékszerek felől érdeklődött, majd vásárlás nélkül távozott. Pár perccel később azonban visszament, betörte a kirakatot, majd egy nyakláncot és egy nyakéket magához véve elmenekült. A tolvajt már akkor sikerült azonosítani, illetve B. Martint egy hasonló, VIII. kerületi zálogüzletben történt lopással is összefüggésbe hozták, ezért másnap elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 29 éves férfi azonban nem volt elégedett a zsákmányával, június 28-án szintén egy józsefvárosi zálogházból lépett meg az egyik felpróbált medállal a nyakában. B. Martint végül egy szolgálaton kívüli józsefvárosi körzeti megbízott szúrta ki június 29-én reggel a Népszínház utcában, majd követte az egyik buszra.

A rendőrnek köszönhetően a kollégái ellenőrizték a járatot, majd az igazoltatást követően elfogták a lopásokkal gyanúsítható férfit. 

Több zálogjegyet, egy nyakláncot, illetve feltehetően a lopott ékszerek árából vásárolt mobiltelefont találtak nála.

Időközben felmerült, hogy B. Martin június 17-én éjjel egy XVII. kerületi ingatlanba is megpróbált betörni, ám onnan üres kézzel távozott.

A férfit a rendőrök a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, később a IX. kerületi kapitányságra kísérték, ahol a nyomozók kétrendbeli lopás vétség, egyrendbeli lopás bűntett, valamint egyrendbeli lopás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

B. Martin a terhére rótt bűncselekmények miatt nem élt panasszal, vallomást azonban nem kívánt tenni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.