Boltnak csapódott az autójával, de ha már ott volt, bevásárolt

Ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak a nő ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 07. 07. 9:38
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykanizsai rendőrök büntetőeljárást indítottak egy ötvenhat éves helyi nővel szemben, aki autójával a bolt falának ütközött – írja a Police.hu

A rendőröket július ötödikén egy nagykanizsai üzlet dolgozói értesítették arról, hogy egy ittas nő személyautóval, fékezés nélkül nekihajtott az épület falának. 

A sofőr ezután kiszállt a gépkocsiból, bevásárolt és tovább akart indulni, azonban az eladók visszatartották.

A helyszínre érkező járőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre előállították, és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Az asszony elmondta a rendőröknek, hogy három sört ivott meg, mielőtt a volán mögé ült.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a figyelmet a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetőinek.

Az ittas és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatívan hat a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Nagy Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.