időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Navracsics Tibor: Egyforma lehetőséget a tehetség kamatoztatására!

Forrás: MTI
2023.07.22. 13:56 2023.07.22. 14:25
Navracsics Tibor: Egyforma lehetőséget a tehetség kamatoztatására!

A területfejlesztési miniszter fontosnak tartja, hogy mindenkinek, aki Magyarországon él, egyforma lehetősége legyen tehetsége kamatoztatására.

Navracsics Tibor szombaton a II. Ajkai Roma Kulturális Művészeti Fesztivál megnyitóján annak jelentőségét is hangsúlyozta, hogy a magyarországi polgárosodás ne etnikai vagy szociális alapon történjen.

A miniszter örömét fejezte ki, hogy az utóbbi években a romák egyre sikeresebben találják meg azokat az önkifejezési formákat, amelyek lehetővé teszik, hogy a hátrányos szociális helyzetből kilépjenek, és elkezdjék építeni személyes karrierútjukat.

A roma kultúra azoknak is fontos, akik élvezői a magas színvonalú művészeti alkotásoknak – tette hozzá Navracsics Tibor.

Dorner László (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a Veszprém vármegyei városban fejlődik a roma közösség, nap mint nap látni, hogyan állnak helyt az élet több területén, akár az iparban, akár a művészetekben.

Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta,

roma kultúra nélkül nincs roma közösség, és a roma kultúra a magyar társadalomban is fontos szerepet tölt be.

Farkas András énekművész, operaénekes, a fesztivál főszervezője pedig arról beszélt, a roma kultúra nemcsak a roma, de a magyar identitást is erősíti.

A szombati rendezvényen kiállítás látható roma származású magyar képzőművészek alkotásaiból, rendeznek kerekasztal-beszélgetést, valamint mások mellett fellép a Fláre Beás és a Parno Graszt zenekar is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Navracsics Tibor/ Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.