Félmilliárd forintot kell visszafizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak

Pert nyert a Belügyminisztérium, több mint félmilliárd forintnyi támogatást kell visszafizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ).

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 16:48
Országos Roma Önkormányzat
Országos Roma Önkormányzat Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium (BM) közleményében azt írta: a Fővárosi Törvényszék ítélete arra kötelezi az ORÖ-t, hogy fizessen vissza a Belügyminisztériumnak mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) jogutódjának 527,1 millió forint még 2016-ban folyósított támogatást, annak kamatait, a perköltséget, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak az eljárási illetéket.

A nem jogerős ítélet megállapította, hogy a támogatások elszámolása során az ORÖ olyan súlyos hibákat és hiányosságokat követett el, amelyek lehetetlenné tették a támogatások felhasználásának ellenőrzését, ezért a Belügyminisztérium követelése jogszerű

 – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint az ORÖ eleve késedelmesen nyújtotta be elszámolásait, azok alkalmatlanok az elszámolási kötelezettség teljesítésére; a támogatási időszakon kívül eső és el nem számolható tételeket is tartalmaznak.

A bíróság megállapította azt is, hogy az Emmi, majd a Belügyminisztérium méltányos módon több alkalommal is felhívta az ORÖ-t a hiányosságok pótlására annak ellenére, hogy egyszeri mulasztása esetén is helye lett volna a teljes támogatási összeg visszakövetelésének – áll a közleményben.

Borítókép: Az Országos Roma Önkormányzat címtáblája (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.