Szamurájkarddal verte szét az autót, majd végiglopta a fél várost a fiatal férfi

Elfogták és őrizetbe vették azt a huszonkilenc éves férfit, aki január óra többek között fát lopott erdőkből, egyszer pedig egy autót rongált meg szamurájkarddal.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 07. 26. 15:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Falopás közben sikerült elcsípnie három tolvajt egy kiskunhalasi férfinak, akinek egy ismerőse szólt, hogy tolvajok vannak nála. A férfi a helyszínre sietett, majd kérte a sofőrt, hogy vigye vissza a több mázsa kivágott fát, de az inkább továbbhajtott – adta hírül a Police.hu

A tulajdonos követte őket, és útközben hívta a rendőrséget. A járőrök gyorsan a nyomukba eredtek, és elfogták a fatolvajokat. Egy negyvenéves és egy huszonkilenc éves férfit és annak élettársát, egy harmincegy éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök. 

Két hónappal később újabb lopás történt a településen, amit másik hat követett. A tolvaj helyi ingatlanok udvarába mászott be, és volt, ahol a garázst, máshol a kacsaólat rámolta ki. 

A zsákmányok között nem válogatott, elvitt mindent, amit csak tudott, elektromos gépeket, üres gázpalackokat, aggregátort, kompresszort, villanymotort, akkumulátorokat, de még több mázsa morzsolt kukoricát is.

Eközben egy másik erdőből tíz mázsa akácfa tűnt el közel félmillió forint értékben.

A bizonyítékok szerint, ugyanaz a 29 éves férfi a felelős a lopásokért, akit januárban – társaival – már egyszer fülön csíptek. A tolvajt július 25-én elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A lopások mellett a férfinak rongálásért is felelnie kell, ugyanis kiderült, hogy szétverte a volt élettársa egyik ismerősének az autóját. 

Először egy farönkkel dobta meg a kocsit, majd az autó több ablakát kiverte egy szamurájkarddal és a szélvédőjét is megrongálta.

 A rendőrök kezdeményezték a balotaszállási lakos letartóztatását.

Kép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.