Szamurájkardos emberrablókat fogott a rendőrség

Áldozatuk megmenekülése után azonnal értesítette a rendőröket.

Magyar Nemzet
2023. 04. 01. 16:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szamurájkarddal fenyegettek egy férfit, miután bezárták és megverték – számolt be hivatalos oldalán a rendőrség.

Nem sejtette, hogy csapdába sétál az a 44 éves férfi, akit két ismerőse egyikük kecskeméti otthonába hívott 2022 nyarán. Érkezését követően 

egy szobába vitték, ahol többször bántalmazták, majd egy szamurájkarddal is megfenyegették, hogy addig nem engedik el, amíg az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését ki nem egyenlíti.

A sértett szerencséjére a támadói nem sejtették, hogy nem egyedül érkezett, mert egy fiatalkorú ismerőse is elkísérte a találkozóra, aki az utcán várta, és amikor ezt megunta, ő is bement a házba. A szamurájkardos támadók őt is fenyegetni kezdték, viszont egy rövid időre fegyület nélkül hagyták őket, így el tudtak menekülni. 

A menekülés során a fiatalabb elkövető az egyik közeli benzinkútnál utolérte az áldozatot, akit a földre vitt, majd kirabolta és elmenekült. 

A sértettek ezt követően haza, majd a közeli rendőrőrsre mentek, ahonnan kórházba szállítottak a sérült férfit.

A kecskeméti rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a két férfit. Őrizetbevételük mellett személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást ellenük, mely átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatóból kiderült, hogy a rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.