Százmilliós rendkívüli támogatást kapnak az iskolák Budafok-Tétényben

Karsay Ferenc polgármester: a rendelkezésre álló keretösszeget pályázat útján hívhatják le az intézmények.

2023. 07. 30. 5:50
Karsay Ferenc Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítséget kell nyújtanunk a kerületi iskoláknak, hiszen gyerekeink fejlődése mindennél fontosabb

− fogalmazott Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere Facebook-posztjában, miután több pedagógussal tárgyalt a kerületben. Kifejtette: „a tanév végi, budafok-tétényi oktatási konzultáció során lehetőségem nyílt a tanárokkal hatékony párbeszédet folytatni. Látogatásaim alkalmával a pedagógusok helyzete mellett szóba került az is, hogy a tanintézmények miben szenvednek hiányt, milyen eszközökre lenne szükségük.”

 

Százmilliós rendkívüli támogatás a kerületi iskoláknak

A polgármester hangsúlyozta, hogy a pedagógus kollégák megbecsülése mellett elengedhetetlenül fontosnak tartja az oktatási infrastruktúra biztosítását a kerületi iskolákban. 

Ezért a tanév végi személyes beszélgetéseken megfogalmazott pedagógusi javaslatokat nemcsak az oktatási kormányzat illetékeseinek juttattam el, hanem képviselő-testületünk elé terjesztem, hogy településünk is tegyen erőfeszítéseket az iskolai körülmények javításáért

− emelte ki Karsay Ferenc, majd hozzátette, hogy ezért a soron következő, szeptemberi testületi ülésen javaslatot tesz arra, hogy közvetlenül is támogassuk az intézményeket.

A keretösszeg százmillió forint, amelynek szétosztásakor elsősorban a tanulólétszámot vesszük alapul. De bírálati szempont lesz az is, hogy az adott iskolába járó gyerekek szülei közül minél többen támogassák az intézményvezetés által javasolt célokat. Olyan dolgokra akarunk támogatást adni, amelyek a lehető legtöbb gyereket és családot segítik majd. A rendelkezésre álló keretösszeget pályázat útján hívhatják le az iskolák

− emelte ki a kerületi vezető.

Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Korábban, lapunknak adott interjúban a polgármester már jelezte, hogy elmondta felkeresi azokat a helyi iskolákat, ahová meghívják, hogy egyeztessen a pedagógusokkal a problémáikról. Az így szerzett javaslatokat, információkat pedig eljuttatja a kormányzathoz, hogy segítse a konszenzust, a reformfolyamatot. Szerinte ugyanis a tanárok már nem bíznak az érdekképviseleti szervezetekben sem. 

A polgármester lapunknak kijelentette: 

a Karácsony Gergely-féle városvezetés elhanyagolja a külső kerületeket, miközben csődről beszél, pedig indokolatlan az a hiány, amit produkáltak a fővárosnál. 

Borítókép: Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.