Valaki komolyan vette az Üvegtigrist

Helyzetjelentés a hazai utakról vasárnap reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 16. 9:36
Üvegtigris Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M7-es autópályán a Balaton felé Tárnok és Martonvásár között a 26-os kilométernél baleset történt. A sérült járművek a leállósávon állnak, de mellettük kisebb torlódásra kell készülni. A rendőrség tájékoztatása szerint közel öt kilométeres kocsisor alakult ki. Később arról számoltak be, hogy már feloldották a forgalomkorlátozást, és újra teljes szélességében járható az útszakasz.

Az M1-es autópályán a Győrt elkerülő szakaszon a 123-as és 125-ös kilométer között a Rába-hídon elbontják a forgalomterelést. Hegyeshalom felé csak egy sáv járható, ezért lassabb haladásra, torlódásra lehet számítani.

Az M5-ös autópályán Újhartyán és az Inárcsi pihenőhely között a 39-es kilométernél a belső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a Budapest felé vezető oldalon. A forgalmat leállósávra terelik. Az egy sávra szűkült pályaszakaszon torlódásra kell készülni.

A 33-as főúton, Tiszafüredtől keletre az Egyeki elágazás közelében a 46-os kilométernél egy utánfutóból átalakított 

büfékocsit hagyott ott a gazdája szó szerint az út közepén, az elválasztó, szaggatott vonalon. 

Az arra autózóknak jobbról-balról kell kerülgetni.

Az M1-es autópályán több helyen végeznek burkolatfelújítási munkákat. A komáromi szakaszon, a 73-as és a 87-es kilométer között és a 98-as és a 107-es kilométer között lehet forgalomterelésre, és ebből adódó lassulásra, torlódásra számítani.

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a káli szakaszon, a 97-es és a 104-es kilométer között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es kilométer között változott a forgalmi rend. Hétfő reggelig mindkét munkaterületnél és mindkét irányban két-két sáv járható.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es kilométernél a Tisza-hídon dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Részlet az Üvegtigris című filmből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.