Ezekben az órákban tetőzik a Dráva, aki tehette, már mentette, ami menthető

Barcsnál csütörtökön este volt a legmagasabb vízállás, reggel már jócskán apadt a folyó.

Munkatársunktól
Forrás: Idokep.hu2023. 08. 11. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barcsnál csütörtökön este volt a legmagasabb vízállás, reggel már jócskán apadt – írta az Időkép. A portál tájékoztatása szerint néhány nappal ezelőtt a Dráva teljes egészében elöntötte a barcsi szabadstrandot. A padoknál ülőmagasságban volt a víz szintje, és centimétereken múlott, hogy a part melletti kerékpárutat is elárassza a víz. A településen élők elkezdték a környező ingatlanokból kipakolni az értékeket, hogy mentsék azt, ami menthető.

Drávaszabolcson várhatóan ma tetőzik a folyó. A legfrissebb, reggel 7 órás mérés szerint 582 centit regisztráltak, jelenleg úgy tűnik, hogy a valaha mért legmagasabb, 596 centis vízállás nem fog megdőlni, de mindössze néhány centin fog múlni a dolog.

A délnyugati határszélen fekvő településen a gátakat homokzsákokkal erősítették meg, a vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a kialakult helyzetet.

Víz alatt a fák, a bokrok a vízvári magasfalnál Fotó: Szabó István

Borítókép forrása: Időkép.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.