Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Gyöngyösi lemondatta az egyik utolsó ősjobbikost pártja vezetésében

Stratégiai kérdésekben megkerülhetetlennek számított a személye.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 17:28
Szabó Gábor
Budapest, 2014. október 12. Szabó Gábor pártigazgató jobbikos gyõzelmet jelzõ bástyát helyez el a térképen a párt önkormányzati választási eredményváróján a fõvárosi Lurdy Rendezvényközpontban 2014. október 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik Szabó Gábor a Jobbik országos választmányának elnöki tisztségéből – adta hírül közleményében Gyöngyösi Márton.

Jelentős nézetkülönbségek adódhattak, ugyanis Szabó Gábor teljesen eltérően ítéli meg a Jobbik politikáját és teljesítményét, mint a Gyöngyösi vezette fősodor. 

A nemsokára esedékes önkormányzati választásokkal sem sikerült vele dűlőre jutni, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik – Konzervatívok országos választmányának elnökségéről

– fogalmazott a pártelnök.

Szabó Gábor a politikai pályafutását a MIÉP-nél kezdte, majd jelen volt a Jobbik megalakulásánál is. Végigkísérte a pártot a szélsőséges korszakától egészen a néppártosodásig. Még 2009-ben lett választmányi elnök, a pártstratégiai kérdésekben személye megkerülhetetlen volt. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt a párt színeiben. A politikus augusztus 24-i hatállyal távozik az országos választmány éléről. 

Borítókép: Szabó Gábor (Forrás: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.