Ez lehet Vona Gábor nagy dobása

Nagy dobásra készül Vona Gábor, ami információnk szerint nem más, mint a visszatérés a nagypolitikába. Úgy tudjuk, szeptemberben a II. Reformkor Alapítvány által szervezett rendezvény már a volt Jobbik-elnök politikusi szerepvállalásának első állomása lehet.

Munkatársunktól
2023. 08. 24. 14:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatérhet a politikai pályára Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke, akiről a napokban derült ki, hogy távozik az ATV Öt című műsorából. A Media1 hétfőn bennfentes forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy az Index publicistájaként és vloggerként az utóbbi években médiaszereplővé vált Vona „valami nagy dobásra készül”, ezért jelezte a csatorna részére, hogy szeretne a műsorbeli szereplésekkel felhagyni. Azt a Media1 informátora sem tudta, hogy pontosan mi lesz ez a nagy dobás, mert a volt Jobbik-elnök egyelőre titokban tartja, nem akar beszélni róla. 

Vona Gábor
Vona Gábor, a bukott kormányfőjelölt visszatérhet a nagypolitikába (Fotó: Teknős Miklós)

Lapunk telefonon érte utol Vona Gábort, de nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy éppen nyaral. Vona a Media1-nek bőbeszédűbb volt, kifejtve: szeptember elején az új, Mondj igent az emberre című könyvével akad majd nagyon sok tennivalója. Hozzátette: 

Az ATV műsoraiban valóban nem fogok szerepelni, ami saját döntés volt, semmilyen konfliktus nem áll a hátterében, a csatornával mindvégig nagyon korrekt kapcsolatom volt. Nagyon sokat köszönhetek mind az Öt, mind a Bennfentesek műsornak, a vezetőségnek és a kollégáknak.

Úgy tudjuk azonban, hogy nem csupán a könyvével esedékes munkálatok miatt távozott a televíziós műsorból, ennél komolyabb ok áll a háttérben: visszatérésre készül a nagypolitika színpadára. Nézzük, milyen tények erősítik ezt az információt!

Az már korábban ismert volt, hogy a 2018-as választási vereség után Vona azonnal lemondott a Jobbik elnöki posztjáról és parlamenti mandátumáról, s kivonult a professzionális politikából. Nem sokkal később megalapította a II. Reformkor Alapítványt és publicisztikákban fejtette ki véleményét társadalompolitikai kérdésekről, vlogot indított, televíziós műsorok rendszeres vendége volt.

A lehetséges politikai újrakezdés szempontjából figyelemre méltó esemény történt idén január 10-én, amikor Vona bejegyezte a bíróságon a II. Reformkor Egyesületet, amelynek vélhetően az a célja, hogy szervezeti keretet adjon a politikai szerepvállalásnak. Sőt, Vona Gábor maga is beszélt a közelmúltban a lehetséges visszatéréséről a nagypolitikába. Július 8-án írta meg az Index, hogy egy YouTube-podcastban fejtette ki álláspontját a kérdésről. 

Mondandóm és politikai ambícióm is van még. Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül. Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme

– fogalmazott a volt Jobbik-elnök.

Információnk szerint döntésre juthatott Vona, aki egy nagyszabású rendezvényt szervez a II. Reformkor Alapítvánnyal szeptemberben a Kőbányai Művelődési Házban. Ez utóbbi információról kérdeztük az alapítvány elnökét, Sövegjártó Kristófot, aki úgy fogalmazott: a szervezésben és általában az operatív munkában nem vesz részt, így a szeptemberi eseményről is Vona Gábor tudhat többet.

Összegezve, az biztos, hogy a televíziós műsorból való távozás, az új egyesület létrehozása, valamint a lehetséges politikai szerepvállalásáról szóló nyilatkozat és a szeptemberi nagy rendezvény szervezése egyaránt azt erősíti, hogy Vona Gábor ismét politikai szereplőként léphet színre.

Borítókép: Vona Gábor, a Jobbik exelnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.