Gyújtogatás állhat a budapesti erdőtűz hátterében

Nagy területen lángolt egy erdő a XVIII. kerületben csütörtökön. Informátorunk szerint nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 12:35
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel nyolcvan tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel sikerült eloltani a csütörtöki erdőtüzet Budapesten. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, tíz hektáron égett az erdő aljnövényzete és a száraz fű a XVIII. kerületben a Gyömrői út, a Csévéző utca és a Bélatelepi utca közötti területen.

Megkeresésünkre a katasztrófavédelem azt nyilatkozta, hogy hatósági eljárást folytatnak, 

ugyanakkor egy helyi informátorunk szerint nem zárható ki, hogy az erdőtűz hátterében szándékos gyújtogatás áll.

A főváros ezen részén nem ez az első nagyobb erdőtűz. Tavaly júliusban szintén lángra kapott a száraz aljnövényzet Budapest XVIII. kerületében, a Gyömrői út közelében, és lakóépületek is veszélybe kerültek.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.