Pedofíliamentegetés: Havas Henrik is nekiment a Kőszeg-interjú készítőjének

A Partizán műsorvezetőjét, Gulyás Mártont kritizálta Havas Henrik a Kőszeg Ferenccel készült interjú miatt. E mellett az egykori tévériporter a pedofíliát bagatellizáló egykori SZDSZ-es védelmére is sietett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az a legfontosabb kérdés, hogy Kőszeg Ferenc támogatja-e a pedofíliát, vagy sem, hanem hogy miért nem hozta szóba se a kérdező, se Kőszeg a két alapművet, Thomas Mann Halál Velencében című könyvét és Nabokov Lolitáját

− vélekedett Facebook-posztjában a Partizánon leadott Kőszeg Ferenc-interjúról Havas Henrik. Mint fogalmazott: „Ez a Gulyás Márton pont olyan aprólékosan felkészült és totálisan tehetségtelen, mint a Sanyika”. (Havas Henrik vélhetően itt Friderikusz Sándorra utalt, akit pár hete tehetségtelennek nevezett.) Havas szerint „Gulyás Márton körülbelül olyan szinten van, mint annak idején a társam, Forró Tamás vagy ami a legrosszabb, Hajdú Péter, akik képesek voltak az összes, felírt kérdést feltenni, és gondosan ügyeltek arra, hogy egyetlen, kollégák által kiválasztott bejátszás se maradjon ki”. 

A Heti Hetes egykori szereplője hangsúlyozta azt is, hogy szerinte Kőszeg Ferenc nem egy vén, demens, hülye. Hozzátette, hogy „mielőtt még vérszemet kapna valamelyik idióta a Fidesz környékén, csak ismételni tudom Kőszeg Ferencet: a pedofília tűrhetetlenül büntetendő”.

 

Egyébként Kőszeg Ferenc az említett interjúban arról is beszélt, hogy szerinte „elég sok szexuális kapcsolat volt diák és tanár között, ami tilos volt és helytelen, de nem volt belőle nagy ügy, mert hozzátartozott az élethez.” Itt érdemes felidézni a magát Tanár Úrnak hívató tévériporter botrányát: két évvel ezelőtt került fel a netre az a 49 perces felvétel, amelyből az derült ki, hogy Havas Henrik a tanítványát vette rá a szexre.

Egyébként nem ő az egyetlen, aki nekiment a Kőszeg-interjú készítőjének. Mint azt lapunk is megírta, a 444 munkatársa, Szily László is Kőszeg Ferenc mellé állt. Szily szerint azzal, hogy Gulyás Márton ezt az interjút elkészítette a Partizánban, egyfajta Fidesz-ügynökké vált.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a pedofíliát bagatellizálta a Helsinki Bizottság egykori SZDSZ-es alapítója. Kőszeg Ferenc a Partizán legfrissebb adásában megkérdőjelezhető állításokat tett azzal kapcsolatban, hogy mikor „tolerálható” egy felnőtt és egy gyerek közti viszony. Az interjút követően a Magyar Helsinki Bizottság közleményt adott ki, amelyben kijelentették, hogy „a hatalommal való visszaélés ellen küzdő jogvédőkként és gyakorló szülőkként, oktatókként is teljességgel elfogadhatatlanok az interjúban megjelenő nézetek.” Válaszul Kőszeg közölte: a bizottság közleményének megjelenése után semmiféle személyes megbeszélésre nem tart igényt. Sőt mi több, az alapító elnöki címről, valamint a Helsinkitől kapott kitüntetéséről is lemond.

Borítókép: Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.