Jönnek a viharok, zivatarok, kiadták a másodfokú riasztást + videó

Szerda estig főként az ország keleti harmadában és a déli határvidéken kell zivatarokra számítani, de még csütörtökön sem lélegezhetünk fel teljesen.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 08. 30. 17:31
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett főként a keleti harmadban több helyen és a déli megyékben lehet zápor, zivatar – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estétől keleten átmenetileg csökken a felhőzet és a zivatarok száma is,

de nyugat felől újra felhősödés indul meg, és már délnyugaton is lehet eső, záporeső.

 

Kiadták a másodfokú riasztást

A veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád, valamint Baranya vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A térségben felhőszakadás, de intenzívebb cellákhoz viharos, óránként 60-80 kilométeres – északkeleten esetleg 85-90 kilométer/órás – széllökések és jégeső is előfordulhatnak. Estétől a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok.

Csütörtökön délelőtt még felhős lesz az ég, majd délután már egyre nagyobb területen süt ki a nap, és leginkább már csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és napközben többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17 Celsius-fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21, 27 Celsius-fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.