Jól vizsgáztak a mentők, már százezer beteget láttak el az új rendszerben + videó

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése szeptember 1-jétől Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és Baranya vármegyében folytatódik.

Magyar Nemzet
Forrás: OMSZ2023. 08. 08. 9:19
null
Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén átlépte a százezret az új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma – tájékoztatott közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Az OMSZ bejegyzése szerint 

a mentők több mint 83 ezer beteget valamelyik ügyeleti telephelyen láttak el, 

9500 esetben telefonos tanácsadás történt, mintegy 6500 beteg esetében pedig esetében pedig a lakásukra mentek ki.

A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint kilencven százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, kevesebb mint 8500 beteget kellett további szakellátásra irányítani vagy kórházba szállítani.

Az alapellátási ügyeletben ellátottak csaknem negyven százaléka gyermek, illetve tizennyolc éven aluli fiatal volt. 

A mentőszolgálat továbbá jelezte: a 1830-as hívószám mindenhol jól működik, és visszajelzések alapján az ügyeleti rendszerrel az ellátottak elégedettek, az 1-től 5-ig terjedő elégedettségi skálán összesítve 4,24 minősítést adnak, ami az egészségügyi szolgáltatások esetében kifejezetten magas érték.

Kitértek arra is, miszerint az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése szeptember 1-jétől Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és Baranya vármegyében folytatódik annak érdekében, hogy a 

jövő év elejére Budapest kivételével az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működhessen

– húzták alá.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/OMSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.