Kalapáccsal, késekkel, ollóval a hátizsákjában járt, később többször nyakon szúrta iskolatársát a budapesti diák + videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 19 éves diák ellen, aki tavaly ősszel, előre eltervezett „ölési szándékkal”, legalább másfél héten keresztül kalapáccsal, késekkel és ollóval a hátizsákjában járt iskolába, majd végül az egyik óra előtti szünetben késsel támadt rá az egyik iskolatársára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 10. 11:12
Rendőrök érkeznek a budai elitiskolához (Metropol/Máté Krisztián)
Rendőrök érkeznek a budai elitiskolához (Metropol/Máté Krisztián) Forrás: Rendőrök érkeznek a budai elitiskolához (Metropol/Máté Krisztián)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott egy I. kerületi középiskola tanulója volt; a fiúnak szélsőséges megnyilvánulásai voltak, ami miatt tanulótársai távolságot tartottak tőle, baráti kapcsolatai nem voltak írta a főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Iskolatársai előtt többször tett rasszista, valamint szélsőséges eszmékkel való azonosulást tükröző kijelentéseket, továbbá előfordult olyan is, hogy megbotránkoztató, illetve erőszakos cselekményekről beszélt az iskolatársai előtt, vagy a mobiltelefonján ilyen tartalmakat mutatott nekik. A vádlott emellett egészségi okokból adódóan tanulási nehézségekkel is küzdött közölte a vádhatóság.

A fiú szeptember végén elhatározta, hogy embert fog ölni, és ezzel a szándékkal magához vett egy kalapácsot, két kést, valamint egy ollót. Azok egy hátizsákban minden nap nála voltak az iskolában is.

A vádlott 2022 októberének első napjaiban már többször tett olyan kijelentéseket a tanulótársai előtt, hogy gyilkos akar lenni, és van már pár ember, akit meg akar ölni”.

Végül 2022. október 10-én a reggeli órákban, az egyik szünetben a hátizsákjából elővette az egyik kést és az ollót, azokat a ruházatába rejtette. Ezután odalépett három csoporttársához azzal a kérdéssel, hogy volt-e házi feladat, majd előkapta a kést, és azzal az egyik fiúra támadt, többször megszúrta. A támadást követően a vádlott eldobta a kést, majd elhagyta a tantermet és a folyosón várakozott.

 

Így vezették elő tavaly a késelő diákot

A sértett egyik iskolatársa azonnal értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba vitték.

Az ügyészség közlése szerint a támadás – tekintettel az elkövetés eszközére, a támadás erejére, illetve a támadott testtájékra – alkalmas volt súlyos vagy akár halálos kimenetelű sérülés okozására is, annak elmaradása kizárólag a szerencsés véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a 19 éves fiút előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja, vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Borítókép: Rendőrök érkeznek a budai elitiskolához (Metropol/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.